Referenties

16 Woningen Zwijndrecht

 Weer een mooi project met De Goede in Zwijndrecht opgeleverd. In 2 blokken van 8 woningen de brandwerende voorzieningen aangebracht bij de meterkasten en de cv installaties. 

Ggze bed & breakfast landgoed de grote beek

Het probleem: Landgoed De Grote Beek is gevestigd op een GGZE-instellingsterrein. GGZE had de ambitie om een verblijf te verwezenlijken waar familieleden van patiënten de nacht kunnen doorbrengen. Daarnaast kan dit verblijf ook dienen voor gasten die betrokken zijn bij PSV, waarvan trainingscomplex De Herdgang in de directe omgeving ligt. Naast rust staat ook gevoel van veiligheid hoog in het vaandel; dit is essentieel voor een goede nachtrust. 

De oplossing: Voor de plafonds die zijn aangebracht in Landgoed De Grote Beek is de keuze gemaakt voor het 2resist® 60 ceilingsystem van Faay. Dit is een demontabel brandwerend plafondsysteem met 60 minuten brandwerendheid, waardoor het een betrouwbare bescherming biedt bij brand. Innovatieve plafondpanelen die zelfstandig - exclusief de bovenliggende constructie - een brandwerendheid van 60 minuten garanderen, zijn onderdeel van het 2resist® ceilingsystem. Deze panelen zorgen, onafhankelijk van de wijze van montage, voor een brandwerendheid van 60 minuten.

Het 2resist® ceilingsystem bestaat uit 2 verschillende onderdelen: brandwerende Promat panelen en Faay bevestigingsprofielen. De panelen bevatten een brandwerende randprofilering die is aangebracht door een hypermoderne CNC frees in de Faay fabriek. De panelen worden in een verdekte, vrijdragende ophangconstructie aangebracht. Deze constructie heeft een grote overspanningscapaciteit door ophangpunten op elke 3 meter. 

Zorgresidentie Velp

Het probleem: In het monumentale kloosterpand van Zorgresidentie Velp is Zorghotel Grave gevestigd. In dit pand zijn 57 appartementen gevestigd die de mogelijkheid bieden om zelfstandig te wonen, alleen of met zijn tweeën, met (wanneer nodig) 24 uur per dag zorg. Naast deze appartementen heeft de residentie nog 17 verpleegkamers voor tijdelijk verblijf. 

Zorgresidentie Velp wil erop toezien dat bewoners en patiënten optimaal worden beschermd, ook tegen brandgevaar. 

De oplossing: Voor de plafonds die zijn aangebracht in de zorgresidentie is de keuze gemaakt voor het 2resist® 60 ceilingsystem van Faay. Dit is een demontabel brandwerend plafondsystem met 60 minuten brandwerendheid, waardoor het een betrouwbare bescherming biedt bij brand. Innovatieve plafondpanelen die zelfstandig - exclusief de bovenliggende constructie - een brandwerendheid van 60 minuten garanderen, zijn onderdeel van het 2resist® ceilingsystem. Deze panelen zorgen, onafhankelijk van de wijze van montage, voor een brandwerendheid van 60 minuten.

Het 2resist® ceilingsystem bestaat uit 2 verschillende onderdelen: brandwerende Promat panelen en Faay bevestigingsprofielen. De panelen bevatten een brandwerende randprofilering die is aangebracht door een hypermoderne CNC frees in de Faay fabriek. De panelen worden in een verdekte, vrijdragende ophangconstructie aangebracht. Deze constructie heeft een grote overspanningscapaciteit door ophangpunten op elke 3 meter. 


 

Hotel Monopole Harderwijk

Het probleem: Hotel Monopole in Harderwijk ligt in de directe omgeving van het Dolfinarium; hier kijkt men zo op uit. Om het hotel mee te laten gaan met zijn tijd, was het van belang dat er veranderingen werden doorgevoerd. Dit hield ook in dat er nieuwe plafonds moesten worden geplaatst. Voor het hoogseizoen aanbrak, moest een en ander zijn gerealiseerd. Op de bestaande balklaag van het hotel kon geen ‘nat’ systeem worden toegepast vanwege het grote gewicht. Er moest dus met een droogbouwsysteem worden gewerkt. 

De oplossing: Voor de plafonds die zijn aangebracht in het hotel is de keuze gemaakt voor het 2resist® 60 ceilingsystem van Faay. Dit is een demontabel brandwerend plafondsysteem met 60 minuten brandwerendheid. Hiervan is 620 vierkante meter geplaatst. 


 

Zorginstelling Rivierduinen Alphen a/d Rijn

Het probleem: Rivierduinen is een GGZ-instelling gevestigd in Alphen a/d Rijn en biedt geestelijke gezondheidszorg aan inwoners van het noorden en midden van Zuid-Holland. Hier diende 12 vierkante meter plafond brandwerend worden gemaakt om de veiligheid van bewoners te kunnen waarborgen. 

De oplossing: Voor de plafonds die zijn aangebracht in de zorginstelling is door GGZ de keuze gemaakt voor het 2resist® 60 ceilingsystem, omdat er boven het plafond grote ventilatiekanalen en kabelgoten aanwezig zijn. Het demonteren van het plafond en het op traditionele manier uitvoeren van de werkzaamheden zou enkele dagen in beslag nemen. Op deze locatie is een efficiënte werkwijze van groot belang. Daarom is er gekozen voor het 2resist® ceilingsystem waarbij de werkzaamheden binnen 1 dag waren afgerond. 


 

Zorgbalans de Heemhaven Heemstede

Het probleem: De Heemhaven is een zorglocatie van Zorgbalans. Dit woonzorgcentrum biedt de mogelijkheid om zelfstandig te wonen met, indien nodig, dag en nacht zorg. Ook Zorgbalans wil de veiligheid van haar bewoners en patiënten kunnen waarborgen. 

De oplossing: Ten behoeve van het waarborgen van de veiligheid is er gekozen voor het 2resist® ceilingsysteem gekozen omdat dit plafond de brandveiligheid voor 100% garandeert. Hier is 11 vierkante meter plafond geplaatst. 


 

Restaurant te Utrecht

Het probleem: Er was de behoefte om de veiligheid van het pand te optimaliseren.

 

De oplossing: Er is gekozen voor het 2resist® ceilingsystem omdat het voordeel van dit systeem is dat de unieke samenstelling van het plafond ervoor zorgt dat alle brandwerende voorzieningen boven het plafond achterwege kunnen blijven, en zodanig dat alle panelen afzonderlijk uitneembaar zijn. Zo is in één oogopslag te zien of het plafond brandwerend is. Hier is 15 vierkante meter plafond geplaatst.